Negen jaar celstraf geëist tegen Dani Alves op verdenking van aanranding

Negen jaar celstraf geëist tegen Dani Alves op verdenking van aanranding

23-11-2023 17:50
44

Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft negen jaar gevangenisstraf geëist tegen Dani Alves. De voormalig vleugelverdediger van FC Barcelona zou in december van 2022 een jonge vrouw hebben aangerand in een nachtclub. 

Het OM eist tevens een schadevergoeding van 150.000 euro voor het slachtoffer en een opvolgingsperiode van tien jaar, nadat de veertigjarige Braziliaan zijn straf heeft uitgezeten. 

Wedden

Meer odds

Alves zit momenteel nog steeds in de cel, in de buurt van Barcelona, daar waar waar hij zijn misdaad beging. Zijn aanhouding werd in afwachting van het proces al twee keer verlengd. De onderzoeksrechter in Barcelona vond het risico te groot dat Alves Spanje zou ontvluchten, aangezien hij in Mexico voetbalde bij UNAM, en daarnaast ook over de nodige financiële middelen beschikt. 

De 127-voudig international van Brazilië heeft altijd ontkend dat er sprake was van aanranding. Volgens hem was er wederzijdse toestemming. Om die reden vroegen de advocaten van Alves, die te boek staat als een van de beste rechtsbacks aller tijden, eerder om vrijlating. Dat verzoek werd geweigerd. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de Spaanse rechter uitspraak doet in de zaak.