Almere door ontketende Sankoh en Heracles getrakteerd op zeldzame nederlaag

Almere door ontketende Sankoh en Heracles getrakteerd op zeldzame nederlaag

26-11-2023 14:10 Laatste update: 14:27
21

Heracles Almelo heeft zondagmiddag op bezoek bij Almere City voor het eerst sinds 1 oktober weer een wedstrijd gewonnen. De Almeloërs zetten een grote uitslag neer in Flevoland, daar waar Ajax het twee weken terug nog zo lastig had: 0-5. De grote man aan Heracles-zijde was Mohamed Sankoh, die een hattrick maakte. 

Heracles reisde in zeer matige vorm af naar Almere. De formatie van trainer John Lammers verloor onlangs nog met 4-1 van Fortuna Sittard en met 0-6 van PSV. Almere is juist bezig aan uitstekende weken. Alex Pastoor en co. verloren hiervoor voor het laatst op 23 september. De bezoekers begonnen uitstekend. Al na vier minuten spelen lag de bal in het net. Spits Sankoh scoorde. Almere deelde voor de theepauze nog wel wat speldenprikjes uit, maar écht gevaarlijk werd het niet. 

Pastoor liet vervolgens Manel Royo en Rajiv van La Parra achter in de kleedkamer. Met Sherel Floranus en Alvaro Peña als vervangers ging de promovendus opzoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet. Sterk nog: Heracles verdubbelde de score na ruim een uur spelen, via opnieuw Sankoh, die daarmee een fout van Stije Resink afstrafte. 

Heracles was echter nog niet klaar, en ging vrolijk door met scoren. In de 71e minuut werd het 0-3. Sankoh zag zijn schot slecht weggewerkt worden door Almere-doelman Nordin Bakker, waarna Abdenego Nankishi scoorde. Almere, dat geen schim was van de ploeg die de laatste weken indruk maakte, kreeg zelfs nog een vierde treffer om de oren. Nankishi maakte zijn tweede treffer van de middag. De aanvaller verschalkte Bakker vanaf ruim twintig meter. Het slotakkoord was van Sankoh, die daarmee zijn hattrick compleet maakte en voor bedroefde gezichten zorgde in Almere.

Door de verrassende én overtuigende zege klimt Heracles nu over Almere heen. Lammers en co. zijn terug te vinden op plek elf, terwijl Almere dertiende staat.