27-11-2023 21:54
25

Jong Ajax met Gastón Avila heeft maandagavond gewonnen van Helmond Sport. FC Groningen en ADO Den Haag hebben uitgehaald tegen respectievelijk Jong AZ en Jong FC Utrecht.

Jong Ajax - Helmond Sport 4-1
Een verrassende naam in de opstelling van Jong Ajax: Avila, die voor 12,5 miljoen euro werd overgenomen van Royal Antwerp FC, mocht opdraven bij de beloftenploeg. De Argentijn was in negatieve zin betrokken bij de 0-1 van Helmond Sport na twintig minuten. Avila gaf een corner weg en uit die hoekschop kopte Mika Godts de bal in eigen doel.

Op het halfuur kregen de bezoekers een tegenslag te verwerken, toen verdediger Mees Kreekels rood kreeg. Via Jaydon Banel en Godts draaide Jong Ajax de wedstrijd om en bleven de drie punten in Amsterdam. In de laatste minuut van de officiële speeltijd tekende Stanis Idumbo Muzambo voor de beslissende 3-1, waarna Banel diep in de blessuretijd zijn tweede van de avond maakte.

ADO Den Haag - Jong FC Utrecht 6-0
Jong FC Utrecht zal de wedstrijd tegen ADO zo snel mogelijk willen vergeten. De Residentieclub deelde maandagavond een pak slaag uit aan de beloftenploeg uit de Domstad. Jort van der Sande was na veertien minuten de eerste doelpuntenmaker van de avond. Vlak voor rust ging het plots kei- en keihard. Tussen minuut 37 en 41 scoorde ADO drie (!) keer.

Op dat moment had Van der Sande zijn hattrick voltooid. In het tweede bedrijf nam ADO gas terug, toch liep de club in het slot nog verder uit. Vlak vóór het Haags kwartiertje maakte Daryl van Mieghem de 5-0, in het Haags kwartiertje bepaalde Malik Sellouki de eindstand.

Jong AZ - FC Groningen 0-5
Groningen had in Wijdewormer geen kind aan Jong AZ. Jorg Schreuders en Luciano Valente waren voor rust trefzeker, na rust zorgden Romano Postema en Radinio Balker voor de verdubbeling van de marge. Thom van Bergen liet Groningen vijf minuten voor tijd voor de laatste keer juichen. De overwinning is een welkome opsteker in het zo moeizame seizoen van de degradant. Groningen klimt door de overwinning naar de elfde plaats.