Conceição laat zich uit over toekomst bij Ajax: 'Twee landen die me aantrekken'

Conceição laat zich uit over toekomst bij Ajax: 'Twee landen die me aantrekken'

28-11-2023 16:30 Laatste update: 17:51
24

Francisco Conceição heeft zich in een interview met MARCA uitgelaten over de situatie van Ajax, de club die hem op dit moment verhuurt aan FC Porto. Volgens de twintigjarige buitenspeler kent de malaise van Ajax twee belangrijke oorzaken. 

"Vorig seizoen was niet goed, maar niemand had verwacht dat het dit seizoen nog slechter zou zijn", meent Conceição. "Ik denk dat belangrijke personen met een groot verleden bij de club zijn vertrokken. En ik denk dat een reeks verkeerde beslissingen ertoe hebben geleid dat de club niet meer zo succesvol is als dat ze gewend zijn. Daarom hoop ik, als Ajax-fan, dat ze weer kunnen winnen. Het is een geweldige club. Ik heb de club vertegenwoordigd en ik wil dat ze zo snel mogelijk weer op niveau komen, dat de fans zo snel mogelijk weer succes kunnen ervaren."

Overigens lijkt Conceição zelf niet per se terug uit te kijken naar een terugkeer naar Ajax. "Ik denk dat de Spaanse competitie mij echt aantrekt, omdat ik erg van voetbal hou, van het land, van de competitie. Ik hou ook erg van Italië, omdat mijn vader daar ook speelde. Er zijn dus twee landen die ik bewonder. Dit jaar is het belangrijk om het verschil te maken bij Porto."