Rvc Volendam verklaart ontslag van Jan Smit: 'Continuïteit in gevaar'

Rvc Volendam verklaart ontslag van Jan Smit: 'Continuïteit in gevaar'

28-11-2023 20:02
31

De raad van commissarissen van FC Volendam heeft uitgelegd waarom het van voorzitter Jan Smit af wil. Volgens de commissarissen 'is het gerechtvaardigd het bestuur voor te dragen voor ontslag', omdat de continuïteit van de club in gevaar is. Dat schrijven ze in een persbericht.

Smit maakte maandag zelf bekend dat hij weg moet als voorzitter van Volendam. De rvc meent daar dus gegronde redenen voor te hebben. 'Op dit moment is er sprake van een negatief eigen vermogen van drie miljoen euro terwijl voor het lopende seizoen op een begroting van ruim elf miljoen sprake is van een verwacht operationeel resultaat van nog eens 2,3 miljoen euro negatief', luidt de verklaring van de rvc, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De commissarissen menen dat het bestuur onder leiding van Smit onvoldoende duidelijk kan maken hoe het de problemen wil oplossen. 'Inmiddels blijkt daarnaast binnen de directie sprake van dusdanig uiteenlopende visies waardoor het functioneren van de voltallige directie als team ernstig te wensen overlaat. Tot slot is er gedurende het afgelopen jaar een vertrouwensbreuk en een verschil van inzicht met het bestuur ontstaan die in de ogen van de rvc onherstelbaar en onoverbrugbaar zijn.'

De rvc heeft voor donderdag een buitengewone vergadering belegd, waar het ontslag van Smit en consorten moet worden bekrachtigd. De 37-jarige zanger wordt bedankt voor zijn inzet de afgelopen tien jaar. 'Wij beschouwen Jan Smit als een icoon van de Volendamse samenleving en willen hem en zijn medebestuursgenoten, wat de beslissing donderdag ook zal zijn, bedanken voor de door hen geleverde inspanningen ten behoeve van FC Volendam.'

Smit schetste maandag nog een heel andere stand van zaken. 'Ook wens ik de Raad van Commissarissen en de nieuwe bestuurders veel plezier en wijsheid met de (transfer)winsten die na vier jaar toepassen van voetbalvisie, strategie en beleid in het volgende boekjaar vrijvallen (onze transferwinsten worden over meerdere seizoenen uitbetaald). Jullie kunnen voor het eerst in de geschiedenis wél met een schone, goedgevulde lei aan een nieuw seizoen beginnen!', sneerde hij.