Kogel is door de kerk: Reijnen treedt per direct toe tot technische staf Feyenoord

Kogel is door de kerk: Reijnen treedt per direct toe tot technische staf Feyenoord

29-11-2023 10:56 Laatste update: 11:31
34

De kogel is door de kerk: Etiënne Reijnen treedt per direct toe tot de technische staf van Feyenoord. De 36-jarige oud-speler van onder meer PEC Zwolle, AZ Alkmaar, FC Groningen en Maccabi Haifa komt over van SC Cambuur en gaat aan de slag als 'analist en adviseur'. 

Bij SC Cambuur was Reijnen sinds afgelopen zomer de technisch directeur. Die rol laat hij nu achter zich voor een functie in de staf van hoofdcoach Arne Slot. 'Het is een enorme eer om bij Feyenoord in deze functie aan de slag te gaan', laat Reijnen weten op de site van Feyenoord. 'Zo’n kans bij een topclub komt niet snel voorbij. De prestaties en groei van Feyenoord de afgelopen jaren onder deze staf zijn indrukwekkend. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om die samenwerking verder te ondersteunen.'

Slot en Reijnen zijn geen onbekenden. Bij PEC Zwolle speelden de twee samen op het veld. In de beginfase van de trainerscarrière was Slot bovendien assistent bij Cambuur, waar Reijnen zelfs nog onder Slot speelde. 

Reijnen kwam zelf tot vijftien seizoenen in het betaald voetbal bij PEC Zwolle, AZ, SC Cambuur, FC Groningen en het Israëlische Maccabi Haifa. In Zwolle, waar hij zijn carrière afsloot, was hij vanaf 2022 de rechterhand van Dick Schreuder. Samen promoveerden zij vorig jaar naar de Eredivisie met de club uit Overijssel. Sinds afgelopen zomer was hij verantwoordelijk voor het technisch beleid van SC Cambuur. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)