Grote domper voor Brighton: zomeraanwinst Fati 'lange tijd' aan de kant

Grote domper voor Brighton: zomeraanwinst Fati 'lange tijd' aan de kant

29-11-2023 19:21 Laatste update: 20:00
6

Brighton moet het de komende periode stellen zonder Ansu Fati. Dat heeft manager Roberto De Zerbi woensdagmiddag bekendgemaakt op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met AEK Athene. 

Fati speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest, maar maakte de negentig minuten niet vol. De huurling van FC Barcelona moest vroegtijdig naar de kant. Nu is duidelijk dat het om een ernstige blessure gaat. "We zijn Ansu voor een lange tijd kwijt", aldus De Zerbi, die verder geen informatie verschafte over de duur van de kwetsuur. 

Diverse media, waaronder SPORT, verwachten dat de jonge vleugelaanvaller meerdere maanden aan de kant staat. Dat hij in 2023 nog in actie komt, lijkt sowieso uitgesloten. Het nieuws is een hard gelag voor Brighton, dat afgelopen zomer stuntte door het supertalent voor een jaar naar Zuid-Engeland te halen. Fati speelde tot dusver veertien wedstrijden voor Brighton. Daarin maakte hij vier goals. Eén van die goals maakte hij tegen Ajax, de opponent van Brighton in de Europa League.