Ziyech bevestigt afgeketste terugkeer naar Ajax: Tja, dan houdt het op

Ziyech bevestigt afgeketste terugkeer naar Ajax: "Tja, dan houdt het op"

01-12-2023 10:45 Laatste update: 11:17
101

Ajax heeft de kans laten schieten om Hakim Ziyech terug te halen naar Amsterdam. Dat onthult de Champions League-held van Galatasaray zelf in gesprek met Voetbal International.

Ziyech hoopte op een terugkeer naar Ajax in de periode dat Alfred Schreuder aan het roer stond in de Johan Cruijff ArenA. Het is geen geheim dat de twee een warme band hebben, die stamt uit hun gezamenlijke periodes bij FC Twente en Ajax.

"Ik wilde Ajax helpen, was graag weer teruggegaan", vertelt Ziyech aan VI. Van een hereniging kwam het echter niet. "Ze wilden me alleen huren en niet kopen. Tja, dan houdt het op."

Schreuder was destijds net begonnen als opvolger van Erik ten Hag, terwijl Ziyech zijn perspectief bij Chelsea door talloze mega-aankopen verder zag vertroebelen. "We hadden daar wel drie elftallen met topspelers", zegt hij over zijn laatste periode op Stamford Bridge. "Op een gegeven moment is het geduld dan wel op. Zoals vorig jaar, nadat ik was teruggekeerd van het WK met Marokko, waarbij we, en ikzelf, top hadden gespeeld. Dan zeiden ze weer: Je moet geduld hebben. Maar het houdt een keer op."

Ziyech zag vervolgens een transfer naar Paris Saint-Germain én Al Nassr afketsen. Uiteindelijk viel de keuze op Galatasaray, waar de dertigjarige spelmaker het voetbalgeluk heeft hervonden. "Ik kan hier lekker mezelf zijn en voel dat ik weer opbloei." Woensdagavond scoorde hij twee keer voor Galatasaray in de Champions League-kraker (3-3) tegen het Manchester United van Ten Hag.