Oranje Leeuwinnen geven 0-2 voorsprong op Wembley compleet uit handen

01-12-2023 22:45
26

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond tegen Engeland een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Lange tijd was er niet veel aan de hand voor de ploeg van bondscoach Andries Jonker, maar na ongeveer een uur spelen stortte het helemaal in: 3-2.

Eind september stonden Engeland en Oranje ook al tegenover elkaar. Toen won Nederland met 2-1. Ook op een volgepakt Wembley leken Jonker en co. lange tijd op weg naar een zege. Het begon was uitstekend. Al na twaalf minuten spelen lag de bal in het net. Lineth Beerensteyn scoorde. De aanvalster van Juventus zorgde tien minuten tijd voor rust zelfs voor de 0-2, al kreeg ze daarbij wel de nodige hulp van doelvrouw Mary Erps.

Na rust was Engeland stukken beter, en vooral veel effectiever. De vice-wereldkampioen ging onder leiding van Sarina Wiegman opzoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de 58e minuut. Georgia Stanway nam de treffer voor haar rekening. Oranje had moeite om de Engelse storm te beteugelen, en slaagde er dan ook niet om de gelijkmaker van Lauren Hemp te voorkomen.

Lang leek Oranje, dat zonder Vivianne Miedema aan de aftrap verscheen, alsnog een punt over te houden aan het duel. Niets bleek echter minder waar. In de dying seconds viel ook de 3-2 nog. Ellen Toone verzorgde de treffer. Ondanks de nederlaag staat Oranje nog wel eerste in de Nations League-groep, met evenveel punten als Engeland: 9.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!