'KAA Gent komt in zoektocht naar doelman uit bij Nederlander'

'KAA Gent komt in zoektocht naar doelman uit bij Nederlander'

11-12-2023 12:06 Laatste update: 12:25
9

KAA Gent is door de zware blessure van Paul Nardi op zoek naar een nieuwe doelman. De IJslander Hakon Valdimarsson wordt genoemd, maar ook de Nederlander Maarten Paes zou een optie zijn, meldt het Belgische medium Het Nieuwsblad.

De 25-jarige doelman zou al gespot zijn in de KAA Gent Arena. Paes staat momenteel onder contract bij het Amerikaanse FC Dallas, waar het seizoen al is afgelopen. In het verleden stond hij onder de lat bij FC Utrecht, waar de geboren Nijmegenaar 44 wedstrijden speelde. Daarnaast kwam Paes uit voor het belofteteam uit de Domstad. In de winterse transferperiode van het seizoen 2022-2023 verhuurde Utrecht de doelman aan FC Dallas, dat vervolgens de optie tot koop benutte.

Ook Valdimarsson wordt genoemd. De IJslander staat ook op het lijstje van RSC Anderlecht. De 22-jarige international werd afgelopen seizoen nog Doelman van het Jaar in de Zweedse hoogste klasse. Hij speelt bij IF Elfsborg. Nardi, de eerste doelman van Gent, liep in de Conference League-wedstrijd tegen Zorya Luhansk een zware enkel- en beenblessure op.