Doek valt voor Lammers: Heracles ontslaat coach na twee nederlagen op rij

Doek valt voor Lammers: Heracles ontslaat coach na twee nederlagen op rij

12-12-2023 09:52 Laatste update: 10:32
159

John Lammers is ontslagen als coach van Heracles Almelo. Dat heeft de club dinsdag bekend gemaakt. Het verlies van zondag tegen Vitesse en het opwachten van de bus door de fans zou de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen.

De spelers en stafleden zijn dinsdagochtend geïnformeerd over het vertrek van Heracles-coach Lammers. Hendrie Krüzen zal voorlopig de honneurs waarnemen in Almelo. Heracles speelt zondag thuis tegen Feyenoord de laatste wedstrijd voor de winterstop. Daar is Krüzen dus nog hoofdcoach, maar de clubleiding hoopt voor de hervatting van de competitie een nieuwe trainer te hebben.

Voor Lammers waren de laatste weken bij Heracles niet zijn beste als coach. De trainer verloor met zijn ploeg afgelopen zondag van Vitesse en een week daarvoor ging de promovendus onderuit tegen Sparta. Toch leek Lammers wel wat krediet te hebben, aangezien hij de club vorig jaar naar promotie wist te leiden een jaar na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Voor de nederlagen tegen Sparta en Vitesse, won Heracles nog met 5-0 van Almere City.

Maandag kreeg de coach nog een felicitatie voor zijn verjaardag van Heracles. De club heeft zelf nog niets naar buiten gebracht over het ontslag. Lammers is de vijfde coach die vertrekt bij een Eredivisie-club na Michael Silberbauer (FC Utrecht), Maurice Steijn (Ajax), Philipp Cocu (Vitesse) en Matthias Kohler (FC Volendam). Lammers werd met Heracles ook al opgewacht met de spelersbus na het verlies tegen Vitesse.