'Nieuw 'Brobbey-scenario' lonkt bij Ajax: oude bekende van Dortmund in beeld'

'Nieuw 'Brobbey-scenario' lonkt bij Ajax: oude bekende van Dortmund in beeld'

13-12-2023 17:05 Laatste update: 17:04
219

Ajax gaat een poging doen om Julian Rijkhoff deze winter terug te halen, meldt Voetbal International. De achttienjarige spits speelde tussen 2012 en 2020 al in Amsterdam, voordat hij een transfer naar Borussia Dortmund maakte.

De interesse is opvallend, aangezien Ajax in het verleden ongeveer hetzelfde heeft gedaan met Brian Brobbey. De aanvaller maakte de overstap naar RB Leipzig en werd later teruggekocht. Zo'n scenario ligt met Rijkhoff ook op de loer. De viervoudig international van Oranje O19 ligt nog tot medio 2026 vast bij Dortmund, wat betekent dat Ajax de portemonnee moet trekken.

Rijkhoff speelt zijn wedstrijden dit seizoen bij Dortmund O19, waarmee hij ook uitkomt in de Youth League. Bij de beloftenploeg van Die Schwarzgelben, actief in de 3. Bundesliga, zit de spits geregeld op de bank. In actie kwam hij dit seizoen nog niet voor die ploeg. 

Een debuut in de hoofdmacht van Dortmund is dan ook nog ver weg voor Rijkhoff. In de A-selectie heeft hij concurrentie van onder meer Sébastien Haller en Niclas Füllkrug.