Feyenoord O19 geeft goede voorbeeld en is na knappe comeback groepswinnaar

13-12-2023 17:18 Laatste update: 17:58
49

Feyenoord O19 heeft woensdagmiddag met 2-3 gewonnen van Celtic in de Youth League. De Rotterdammers kwamen knap terug van een 2-0 achterstand en zijn groepswinnaar geworden.

Feyenoord was na vier speelrondes al zeker van een plek bij de volgende ronde en streed met de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid om de groepswinst in Groep E. Trainer Robin van Persie zag dat zijn ploeg slap begon in Schotland. Celtic kwam na zeven minuten op voorsprong en breidde deze voor rust uit.

In de tweede helft ging de knop om bij Feyenoord. In de slotfase viel de verdiende aansluitingstreffer van Aymen Sliti. Na een afgekeurde goal voor de Rotterdammers tekende Thijs Kraaijeveld voor de gelijkmaker. Op dat moment wist Feyenoord dat Atlétic op achterstand was gekomen bij SS Lazio, wat ertoe leidde dat een zege op Celtic virtuele groepswinst betekende.

Diep in de blessuretijd maakte Nesto Groen de winnende. Feyenoord hoorde na de wedstrijd dat Atlético met 0-1 had verloren van Lazio, waardoor het dubbel feest was. Volgende week maandag wordt er geloot voor de achtste finales van de Youth League.