City-jongelingen schitteren in Belgrado, Leipzig sluit groepsfase af met zege

13-12-2023 20:39 Laatste update: 20:41
1

Zowel Manchester City als RB Leipzig heeft de groepsfase van de Champions League woensdagavond met een overwinning afgesloten. De formatie van Pep Guardiola, waar nieuwe talenten zich lieten gelden, won uit bij Rode Ster Belgrado. Leipzig was op zijn beurt te sterk voor Young Boys

Rode Ster Belgrado - Manchester City
City was voorafgaand aan de trip naar Servië al lang en breed geplaatst voor de knock-outfase van het miljardenbal, evenals Leipzig overigens. Guardiola koos, waarschijnlijk met het oog op de overvolle decembermaanden, voor wat fris bloed. Talenten Micah Hamilton en Oscar Bobb kregen allebei een basisplaats, een keuze die goed uitpakte.

Eerstgenoemde, een twintigjarige middenvelder, opende na negentien minuten spelen de voorsprong. De debutant schoot hard raak uit een lastige hoek: 0-1. City, waar Nathan Aké op de bank zat, had weinig te duchten van Rode Ster. In de 62e minuut verdubbelde de regerend CL-kampioen de score. Vleugelaanvaller Bobb scoorde na een fraaie solo. De thuisploeg kwam via Hwang In-beom nog terug tot 1-2, maar toen Kalvin Phillips vanaf de stip de 1-3 maakte, leek het écht klaar. Toch werd het nog even spannend in Belgrado, waar Aleksander Katai nog een tweede Rode Ster-treffer wist te maken. Een resultaat zat er niet meer in, waardoor City de groepfase afsluit met zes uit zes.

RB Leipzig - Young Boys
Ook Leipzig wist dus al dat het geplaatst was. Dat was te zien aan de basisopstelling, waarin een groot aantal vaste krachten ontbrak. Ook Xavi Simons zat op de bank. Pas na rust werd het echt leuk in Oost-Duitsland. Benjamin Sesko verzorgde de openingstreffer. Slechts twee minuten later repareerden de Zwitsers de schade. Ebrima Colley maakte de 1-1.

Weer drie minuten later kwam Leipzig opnieuw op voorsprong. Clubheld Emil Forsberg schoot binnen met links. Simons viel nog in, maar speelde geen rol van betekenis meer. Young Boys verloor met 2-1, maar eindigt wel als derde, waardoor na de winter verzekerd is van Conference League-voetbal.