'Chelsea lonkt voor Gimenez, Madueke en Oranje-international mogen weg'

'Chelsea lonkt voor Gimenez, Madueke en Oranje-international mogen weg'

14-12-2023 22:37 Laatste update: 15-12-2023 19:50
28

Santiago Gimenez staat op het verlanglijstje van Chelsea, zo weet ESPN te melden. Daarnaast hoopt de club uit Londen meerdere spelers te lozen in de winterstop, waaronder Ian Maatsen en oud-PSV’er Noni Madueke.

Versterking voor de spitspositie zou de grootste prioriteit genieten op Stamford Bridge, waarbij Victor Osimhen van Napoli en Ivan Toney van Brentford bovenaan het lijstje staan. Ook Feyenoorder Gimenez wordt echter overwogen. De Mexicaan was al achttien keer trefzeker in de Eredivisie dit seizoen.

Chelsea heeft echter beperkte middelen, omdat het aan de regels van de UEFA Financial Fair Play moet voldoen. Daarom hoopt de club afscheid te nemen van meerdere spelers, waaronder Trevoh Chalobah, Noni Madueke en Ian Maatsen.

Chalobah speelde nog geen minuut dit seizoen, wegens een aanhoudende blessure. Maatsen zou in de belangstelling staan van Borussia Dortmund, al zou het niet zeker zijn of de Duitsers een definitieve transfer op het oog hebben. Madueke is de laatste tijd gedaald in de pikorde van trainer Mauricio Pocchetino. Chelsea zou in zijn geval echter ook openstaan voor een verhuur.