Amrabat kan geen vuist maken tegen Ajax: 'Rensch werd goed geholpen'

Amrabat kan geen vuist maken tegen Ajax: 'Rensch werd goed geholpen'

15-12-2023 11:18 Laatste update: 14:23
74

Nordin Amrabat vindt dat Ajax de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene verdiend heeft gewonnen. De 36-jarige Marokkaan genoot bovendien van de sfeer in het stadion en is nog lang niet van plan zijn schoenen aan de wilgen te hangen. 

"De slag op het middenveld hebben we verloren", begint Amrabat zijn analyse bij ESPN. "De linies stonden te ver uit elkaar, waardoor we steeds te laat waren. Daar voetbalden zij goed onderuit. Ik denk dat Ajax verdiend heeft gewonnen, want zij waren de betere partij vandaag. Ze creëerden meer kansen. Het is spijtig, jammer."

Amrabat speelde voor het eerst in drie jaar tijd weer op links. "Ik speel liever aan de rechterkant, dus dat was even wennen. Rensch ging vaak diep en dan moest ik met hem mee. Aan de bal is het een vaardige speler. In de duels kwamen we niet echt één tegen éen, want hij werd goed geholpen. Ik vond de scheidsrechter te snel fluiten. Ik zei tegen hem: je komt uit de Premier League en je fluit veel te makkelijk."

Hoe lang Amrabat nog doorgaat als voetballer? "Geen idee. Voetbal is natuurlijk het mooiste dat er is. Als je hier vandaag weer bent, die sfeer... daar doe je het allemaal voor. We staan tweede in de competitie dus we doen nog mee om het kampioenschap. Ik ga sowieso volgend jaar nog voetballen", antwoordt hij stellig. "Zolang ik me goed voel. We testen wekelijks, dus zolang de snelheid en het fysiek nog goed is, wil ik zo lang mogelijk doorgaan."