Nieuws uit Spanje: 'PSV en Feyenoord gelinkt aan vernieuwd Super League-project'

Nieuws uit Spanje: 'PSV en Feyenoord gelinkt aan vernieuwd Super League-project'

16-12-2023 15:32 Laatste update: 16:15
118

Het Spaanse Mundo Deportivo laat de namen van PSV en Feyenoord vallen als mogelijke deelnemers van een nieuwe Super League. Initiatiefnemers proberen hun plannen voor de Super League namelijk nieuw leven in te blazen, terwijl rechters van het Europees Hof van Justitie van de Europese Unie donderdag een cruciale uitspraak gaan doen.

Het verhaal is bekend: zo'n 2,5 jaar geleden leek de komst van een besloten Super League dichtbij. De voetbalwereld verzette zich echter massaal tegen de plannen, waarna de nieuwe, besloten competitie van de baan leek. Verschillende initiatiefnemers, onder wie Real Madrid, FC Barcelona en Juventus, gaven echter niet op. Achter de schermen zijn zij nog altijd bezig met het ontwikkelen van de Super League.

Op dit moment liggen er nieuwe plannen op tafel: de Super League moet nu wel een open competitie worden, met promotie en degradatie en verschillende divisies. Ook is het de bedoeling dat clubs gaan deelnemen die van oudsher veel hebben gepresteerd in Europa, maar in het hedendaagse voetbal niet meer tot de absolute top behoren. Het Spaanse Mundo Deportivo laat daarbij de namen van PSV en Feyenoord vallen, net als die van Portugese clubs, Rode Ster Belgrado en RSC Anderlecht.

In totaal zouden er al meer dan zestig clubs benaderd zijn om deel te nemen aan de Super League. Anderzijds zou de UEFA ook juist proberen om clubs aan zich te binden. Donderdag doet het Hof van Justitie van de Europese Unie echter een cruciale uitspraak: het Hof zal dan namelijk bepalen of de UEFA recht heeft op een alleenrecht voor het organiseren van Europese toernooien.