Invaller Memphis loopt met Atlético tegen vervelende nederlaag aan door supergoal

16-12-2023 18:12
12

Atlético Madrid heeft zaterdag een dure nederlaag geleden in de Spaanse competitie. Op bezoek bij Athletic Bilbao gingen Los Rojiblancos met 2-0 onderuit. Daar wist invaller Memphis Depay niets aan te veranderen.

Atlético wist wat het te doen stond in Bilbao: bij een overwinning, zou de ploeg van Diego Simeone het gat met koploper Girona FC verkleinen tot vier punten. In Baskenland had Atlético de bal het meest, maar waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Dat werd in de tweede helft ook zichtbaar in de score.

Vlak na rust kwam Athletic Club namelijk op voorsprong. Spits Gorka Guruzeta werkte een voorzet goed tegen de touwen. Niet veel later werd het ook 2-0: vanuit een lastige hoek schoot Nico Williams de bal onberispelijk in de winkelhaak. Estadio Anoeta ontplofte dan ook na de geweldige goal van de jongeling.

Enkele minuten voor die treffer was Memphis in de ploeg gekomen bij Atlético. Hij kon het tij echter niet meer keren voor de Madrilenen: de wedstrijd in Bilbao eindigde in 2-0. Atlético verliest de koppositie in La Liga daardoor uit het oog, terwijl FC Barcelona later op zaterdag de kans krijgt om over de ploeg van Simeone heen te gaan. De Catalanen spelen dan tegen Valencia.