Verbeek wil wel praten met Heracles: 'Steijn levert zijn Ajax-salaris niet in'

Verbeek wil wel praten met Heracles: 'Steijn levert zijn Ajax-salaris niet in'

17-12-2023 16:30
19

Gertjan Verbeek staat open voor een gesprek met Heracles Almelo, maar de kans dat hij terugkeert als trainer van de geplaagde club acht hij niet groot. De nummer vijftien van de Eredivisie brak deze week met John Lammers.

Rond het thuisduel van Heracles met Feyenoord (0-4) krijgt Verbeek bij ESPN de vraag of hij 'het zou willen'. "Ja, je wordt al snel genoemd, hè", reageert de 61-jarige oefenmeester. "Kijk, ik ga nooit een gesprek uit de weg. Heracles is wel een club naar mijn hart, dus als ik ze op een of andere manier kan helpen..."

Wedden

Meer odds

In een poll van TC/Tubantia onder Heracles-supporters kwam Verbeek naar voren als een van de favoriete kandidaten om Lammers op te volgen. Hij kreeg 19 procent van de stemmen, op ruime afstand van nummer één Maurice Steijn, maar boven Jaap Stam, John Stegeman, Dick Advocaat en Ruud van Nistelrooij.

"Steijn gaat dat salaris van Ajax niet inleveren voor dat salaris van Heracles", reageert Verbeek lachend op de poll. "Nee, zo werkt dat niet. Ik denk dat ze achter de schermen allang bezig zijn met de opvolging. En je kunt wel aan Nico-Jan Hoogma (Heracles-directeur, red.) overlaten dat daar de goede persoon uitkomt."

Verbeek bevestigt vervolgens dat hij niks heeft gehoord van Heracles. Hij stond gedurende twee periodes aan het roer bij de Almeloërs en was verder werkzaam bij onder meer sc Heerenveen, Feyenoord en AZ. Sinds 2021 was hij geen hoofdtrainer meer. Onder interim-trainer Hendrie Krüzen ging Heracles met 0-4 onderuit tegen Feyenoord.