Ajax-jeugdtrainer Tahamata voorspelt doorbraak: 'Ik vind hem een pareltje'

Ajax-jeugdtrainer Tahamata voorspelt doorbraak: 'Ik vind hem een pareltje'

20-12-2023 20:26
37

Mika Godts moet na onder meer Jan Vertonghen en Toby Alderweireld de volgende Belg worden die doorbreekt bij Ajax. Simon Tahamata laat zich in gesprek met Het Belang van Limburg lovend uit over de achttienjarige linksbuiten.

Godts maakte een jaar geleden de overstap van KRC Genk naar Ajax, dat ongeveer één miljoen ero betaalde. De dribbelaar maakt deel uit van de selectie van Jong Ajax, maar mocht ook al enkele keren invallen bij het eerste elftal. In Amsterdam staat Godts, die momenteel herstelt van een blessure, er zeer goed op, benadrukt Tahamata in gesprek met Belgische media.

"Ik vind hem een pareltje van een voetballer. Een schoolvoorbeeld van een Ajax-speler", zegt de jeugd- en techniektrainer van de Amsterdammers bij Het Belang van Limburg. Hij is ervan overtuigd dat Godts zal doorbreken. "Hij is gemaakt om als buitenspeler op de flank te staan in een 4-3-3. Hij was geweldig goed bezig bij Jong Ajax, klopte zelfs op de deur van het eerste elftal, toen hij geblesseerd uitviel. Jammer, maar met zijn talent wacht hem hier hopelijk nog een mooie toekomst."

In totaal kwam Godts 23 keer uit voor Jong Ajax, waarin hij goed was voor negen doelpunten en vier assists. Hij viel ook al enkele keren in bij Ajax en was in 140 minuten goed voor één assist.