Lang open over vaderfiguren: 'In de gevangenis keek hij of ik goed had getraind'

Lang open over vaderfiguren: 'In de gevangenis keek hij of ik goed had getraind'

23-12-2023 09:15 Laatste update: 09:39
59

Noa Lang heeft erg veel gehad aan de vaderfiguren in zijn leven. Zo vertelt hij ronduit over zijn vader Jeffrey, maar ook over zijn stiefvader Nourdin Boukhari. De echte vader van Lang zat in zijn jeugd in de gevangenis, maar dat weerhield de beste man er niet van om de ontwikkeling van zijn zoon goed in de gaten te houden.

"Ik zag mijn vader toen maximaal een uur in de week", vertelt Lang over zijn vader in gesprek met het magazine Helden. "Maar in dat uur moest ik hem wel laten zien hoe ik mijn linkerbeen had getraind. Daarna zag ik hem weer een paar weken niet en daar was ik als jongetje wel verdrietig over. Ik kon hem wel eens bezoeken, maar dan alleen tijdens het bezoekuur. Dat was ook de periode dat ik net bij Feyenoord speelde."

Wedden

Meer odds

Lang vond het uiteindelijk ook niet heel erg dat zijn vader vastzat. Hij miste de eerste jaren van zijn carrière, maar dat maakte hij later ruimschoots goed. "Mijn vader heeft mijn eerste jaren als voetballer gemist. Ik schaamde me er niet voor dat hij vastzat, hoor. Vond het eigenlijk ook wel stoer, dat ik naar de gevangenis ging om mijn vader te zien. Op school wisten de juffen wel van de situatie."

Uiteindelijk had Lang ook erg veel aan Boukhari als stiefvader. "Nourdin speelde bij Ajax tot ik een jaar of 6 was. Ik ging vaak met mijn moeder mee naar de ArenA om wedstrijden te kijken. Ik keek mijn ogen uit en als Nourdin scoorde, voelde dat zo goed! Echt stoer vond ik dat. En na de wedstrijd rende ik naar hem toe om hem te knuffelen zodat iedereen kon zien dat Nourdin mijn stiefvader was", vertelde een trotse en jonge Lang bij Ajax Life.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!