Voormalig Oranje-international peinst over Eredivisie: 'Zal ik zeker naar kijken'

Voormalig Oranje-international peinst over Eredivisie: 'Zal ik zeker naar kijken'

24-12-2023 14:20 Laatste update: 15:57
29

Wesley Hoedt hoopt snel weer de kans te krijgen in een van de top-vijf competities. De ambitieuze Nederlandse verdediger, dit seizoen aanvoerder van Watford, sluit een terugkeer naar de Eredivisie echter ook niet uit, zo vertelt hij aan ESPN

Hoedt streek begin dit jaar neer bij Watford, waar hij een contract tekende tot medio 2025. Ondanks dat hij nog niet zo lang bij de Championship-club speelt, denkt hij voorzichtig al wel na over een toekomstige stap vooruit. "Je moet altijd ambitieus blijven. Ik hoop dat ik de kans krijg om het te laten zien in de Premier League of een andere top-vijf competitie", vertelt de oud-speler van Southampton, die niet zo lang terug al een kans kreeg om te verkassen. "De mogelijkheid tot een transfer is er ook zeker geweest. Maar dan moet alles passen en kloppen. Ik hoop dat ik deze vorm kan doortrekken, sowieso tot de transferwindow opengaat."

Wedden

Meer odds

Als die volgende stap zich binnenkort nog niet aandient, wil Hoedt met Watford proberen een gooi te doen naar promotie naar de Premier League. "Dan blijf ik sowieso tot de zomer en dan kan ik altijd nog een stap maken", vervolgt de zesvoudig Oranje-international, die zich lekker in zijn vel voelt bij de huidige nummer zeven van de Championship. "Ik ben recentelijk ook aanvoerder van het team geworden, speel veel wedstrijden en heb sinds mijn komst geen minuut gemist. Dat is ook wat ik ambieer. Maar je moet altijd ambitie houden en mijn ambitie is om het toch nog wel te laten op een niveautje hoger."

Eredivisie
Hoewel de voorkeur van Hoedt uitgaat naar een club uit een van de top-vijf competities, sluit de oud-speler van AZ ook een terugkeer naar de Eredivisie niet uit. "Daar heb ik wel eens aan gedacht. Maar ik denk dat ik nog niet klaar ben in het buitenland. Ik heb nog ambitie om het daar te laten zien. Voor nu heb ik sowieso nog anderhalf jaar een contract bij Watford en dat moet ik respecteren. En dat zal ik ook blijven doen. Mocht er ooit iets moois langskomen dan zal ik daar zeker naar kijken."