Dortmund bestraft vraatzucht met kerst: 'Boete van 1000 euro per aangekomen kilo'

Dortmund bestraft vraatzucht met kerst: 'Boete van 1000 euro per aangekomen kilo'

24-12-2023 16:25 Laatste update: 16:25
53

Thomas Meunier heeft een opmerkelijke verhaal verteld. De verdediger van Borussia Dortmund liet aan RTBF weten dat spelers van de Duitse topclub na de laatste training zijn gewogen en een boete moeten betalen als ze aankomen tijdens de feestdagen. 

Vrijwel iedereen associeert de feestdagen met rijkelijk gedekte tafels en net iets teveel alcohol, maar de eindverantwoordelijken bij Dortmund eisen ook tijdens die dagen optimale professionaliteit van de spelers. "We zijn tijdens de laatste training van het jaar gewogen, en dat zal opnieuw gebeuren als we weer verdergaan", zei Meunier tegen RTBF. 

De Belg, die het in 2024 met zijn teamgenoten zal opnemen tegen PSV in de Champions league, verklapte ook hoe duur de boete is die er betaald moet worden als een speler aankomt. "Er wordt een boete van duizend euro opgelegd per kilo. Vanaf een bepaald niveau wordt het zelfs duizend euro per honderd gram."

Dortmund hanteert dit systeem al langer, vervolgt Meunier, die een anoniem voorbeeld aanhaalt. "Zonder de naam te noemen, er was een speler die tienduizend euro boete heeft gehad. Hij kreeg de kans om zijn boete nog wat te verlagen als hij al zijn kilo's er in een week weer af kreeg. Dat lukte hem ook nog."