Kramer haalt Ajax-situatie aan in tirade tegen online haat: 'Zal dit niet snappen'

Kramer haalt Ajax-situatie aan in tirade tegen online haat: 'Zal dit niet snappen'

1 januari - 13:40
125

Michiel Kramer is de verwensingen die hij en collega’s uit de voetballerij krijgen kotsbeu. De spits van RKC Waalwijk vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat de online bedreigingen alsmaar erger worden en dat er iets moet veranderen. Die verandering zit hem volgens Kramer vooral bij de social media-platforms zelf.

Kramer haalt twee situaties aan, waaronder één uit zijn eigen omgeving. Toen de spits een steunbetuiging aan Bas Dost plaatste nadat die in elkaar zakte, kreeg hij te horen: 'Jij had het moeten zijn'. Voor Kramer een verschrikkelijk bericht. "Dat is het ergste wat er is. De politie of mensen die verantwoordelijk zijn kunnen weinig doen. Zolang de bedrijven achter sociale media hun regels niet aanpassen en mensen anoniem hun gang kunnen gaan, gaat er niks veranderen."

Wedden

Meer odds

Ook haalt Kramer nog een situatie aan, waarbij een Ajax-fan dit seizoen nog een berichtje vanaf de tribune stuurde naar Alfred Schreuder. Volgens de supporter was de crisis de schuld van de oud-coach. "Die was allang weg, maar kreeg nog even te horen dat het allemaal door hem begonnen was en de huidige crisis ook zijn schuld is. Hoe haal je dat in je hoofd? Ik vind het heel bijzonder dat dit allemaal kan. Ik zal dat echt nooit snappen."

Kramer kijkt ook nogmaals terug op het incident waarbij hij tegen AZ een obsceen gebaar maakte toen hij scoorde. "Er wordt van ons gezegd dat wij een voorbeeldfunctie hebben. Maar die wedstrijd dat ik dat deed werd ik continu uitgescholden met ziektes. Door volwassenen, waar kinderen naast zitten. Waarom moet ik dan de grotere zijn? Daar spelen de ouders toch veel grotere rol in dan wij als voetballer? Dat moeten we niet accepteren."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!