Liverpool verslaat Newcastle in heerlijk duel met fraaie Nederlandse doelpunten

1 januari - 22:57 Laatste update: 23:13
43

Liverpool heeft op nieuwjaarsdag in een waar spektakelstuk tegen Newcastle United aan het langste eind getrokken. De koploper van Engeland won met 4-2. Invaller Cody Gakpo was belangrijk met een doelpunt, terwijl ook Sven Botman het net vond. Vooral de tweede helft, waarin alle zes de doelpunten vielen, was enorm vermakelijk.

Bij Liverpool was er een basisplaats voor Virgil van Dijk. Gakpo en Ryan Gravenberch begonnen op de bank. Bij The Magpies mocht Sven Botman aan de aftrap verschijnen. De verdediger en zijn collega's hadden het heel zwaar in de openingsfase. Op een uitverkocht Anfield begonnen The Reds vol overgave. Die aanvalsdrift resulteerde in een groot aantal kansen, waarvan de grootste voor Salah. De Egyptenaar miste echter vanaf elf meter.

Kort na rust scoorde Salah wel. Hij tekende daarmee voor zijn 150e Premier League-treffer. Newcastle had tot dat moment niets in de melk te brokkelen en mocht van geluk spreken dat Liverpool de trekker niet vaker had overgehaald. De gelijkmaker van voormalig Willem ll'er Alexander Isak, in de 54e minuut, kwam gezien het spelbeeld dan ook echt uit het niets.

Even leek Liverpool af te stevenen op een gelijkspel, maar in het laatste kwartief ging het helemaal los. Eerst scoorde Curtis Jones de 2-1 door van dichtbij binnen te tikken. Toen Gakpo even later, na een werkelijk fenomenale buitenkant voet-assist Salah, de 3-1 maakte, leek het beslist. Toch werd het nog spannend toen Botman de aansluitingstreffer maakte. De Nederlander torende boven iedereen uit en knikte overtuigend raak uit een hoekschop.

Een resultaat zat er echter niet meer in voor de ploeg van Eddie Howe. Het slotakkoord was van Liverpool, dat met een rake strafschop van Salah de eindstand op 4-2 bepaalde. Door de zege heeft Liverpool nu 45 punten, drie meer dan naaste achtervolger Aston Villa.