Ziyech domineert headlines in Turkije, zaakwaarnemer slaat terug: 'Fake news'

Ziyech domineert headlines in Turkije, zaakwaarnemer slaat terug: 'Fake news'

2 januari - 12:08
44

De situatie van Hakim Ziyech houdt de gemoederen flink bezig in Turkije. Dinsdagochtend meldde een Turkse journalist dat de oud-Ajacied zélf heeft aangegeven te willen vertrekken, maar zaakwaarnemer George Gardi bestempelt dat als fake news.

De geruchtenmolen kwam op Nieuwjaarsdag plotseling op gang, toen NTV Spor meldde dat Galatasaray niet tevreden is over Ziyech en een vroegtijdige terugkeer naar Chelsea in de maak is.

Vervolgens bracht de Turkse journalist Ayhan Sensoy dinsdagochtend dat Ziyech zélf aanstuurt op een vertrek bij Galatasaray. "We hebben aan de directie laten weten dat Ziyech wil vertrekken", zo werd zijn zaakwaarnemer zelfs geciteerd.

Dat citaat is echter verzonnen, benadrukt Gardi nu. 'Ik heb met niemand over Ziyech gesproken. Ik ken deze persoon (Sensoy, red.) ook niet', laat hij weten via Instagram. In zijn story staat in het rood 'fake news' vermeld.

Galatasaray huurt Ziyech sinds de zomer van Chelsea. In de overeenkomst is een niet-verplichte optie tot koop opgenomen. Hij verdient dit seizoen 3,5 miljoen euro in Istanbul.

In Turkije wordt gefluisterd dat Ziyech openstaat voor een terugkeer naar Ajax, maar dat is nog nergens bevestigd. Hij kwam tot nu toe veertien keer in actie voor Galatasaray en maakte vier goals, waaronder twee in de Champions League tegen Manchester United.