'Dat lijstje van Steijn had Ajax naar hoger niveau getild, wereld van verschil'

'Dat lijstje van Steijn had Ajax naar hoger niveau getild, wereld van verschil'

5 januari - 14:59 Laatste update: 16:03
79

Marciano Vink denkt dat Ajax een stuk beter af was geweest als de club naar Maurice Steijn zijn wensenlijstje had geluisterd wat betreft transfers. De analist blikte bij ESPN terug op het rampjaar van de Amsterdammers.

Vink kijkt vooral naar de transferzomer onder leiding van Sven Mislintat. "Dat zie je dus als er tussen een technisch directeur en een staf geen communicatie is, of er is geen geloof in elkaar. Die Mislintat had het geloof dat hij het wel even zou regelen, zoals hij dat in Duitsland had gedaan. Maar hij ging voorbij aan het feit dat er bij Ajax andere normen en wetten gelden."

De oud-speler van Ajax is dan ook van mening dat de aankopen van een te laag niveau waren. "Benjamin Tahirovic die op de bank zat bij AS Roma, maar ook Anton Gaaei, Sivert Mannsverk en Josip Sutalo. Dat zijn spelers die misschien bij hun club of op het niveau waar ze speelden het hartstikke goed deden. Dan heb ik het meer over Chuba Akpom of Georges Mikautadze. Dat zijn spelers waarvan je op het hoogste niveau niet wist of ze dat aan konden."

Toen Vink het lijstje met spelers zag die Steijn aandroeg, wist hij wel wat zijn keuze zou zijn. "Als je dan dat lijstje ziet dat Steijn, Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati hadden ingediend. Daar staan de spelers op die Ajax naar een hoger niveau zouden tillen. Deze jongens waren meer een gok. Het is niet zo moeilijk dat het met die andere jongens beter was gegaan. Als je Schouten moet vergelijken met Tahirovic. Dat vind ik een wereld van verschil."