Berghuis gaat in op Turkse interesse: 'Er is geïnformeerd...'

Berghuis gaat in op Turkse interesse: 'Er is geïnformeerd...'

5 januari - 15:17 Laatste update: 16:03
86

Steven Berghuis is niet bezig met een vertrek bij Ajax. Er gaan geruchten dat Besiktas zich gemeld zou hebben voor de creatieveling, maar recent heeft hij niets gehoord, stelt hij in gesprek met ESPN. In de zomer zouden de Turken wel hebben geïnformeerd naar zijn diensten.

"Nou, ik weet dat er weleens is geïnformeerd", vertelt Berghuis over de interesse van het Turkse Besiktas. "Dat weet ik, alleen over deze recente berichtgeving, daar weet ik niets van, dus voor mij is dat voorlopig geen item."

"Er zijn altijd drie partijen die daarin meedoen", vervolgt de linkspoot. "Dat ben ikzelf, dat is de club die je wil hebben en dat is Ajax, dus daar kan ik zelf onmogelijk het antwoord op geven. Ik ben zelf voorstander, als je weggaat, om in de zomer weg te gaan en niet in de winter, maar in de voetballerij weet je het niet. Alleen is het op dit moment totaal niet waar ik aan denk, eerlijk gezegd."

Op de vraag of hij iemand is die denkt aan zo hoog mogelijk eindigen met Ajax, en niet iemand die de club de rug toekeert als het iets minder gaat, antwoordt Berghuis gedecideerd. "Ja, zeker weten. In principe niet, anders was het in de zomer al gebeurd."