Feyenoord-duo zelfverzekerd ondanks achterstand: 'PSV niet per se beter'

Feyenoord-duo zelfverzekerd ondanks achterstand: 'PSV niet per se beter'

6 januari - 17:38 Laatste update: 17:40
205

Feyenoorders Mats Wieffer en Quilindschy Hartman zijn van mening dat ze niet minder zijn dan koploper PSV. De achterstand van Feyenoord op de Eindhovenaren bedraagt tien punten halverwege het Eredivisie-seizoen. Toch zijn Wieffer en Hartman optimistisch over de prestaties van hun team.

Is PSV beter dan Feyenoord? "Dat wil ik niet per se zeggen", zegt Wieffer. "Voornamelijk aan het begin van het seizoen hebben we punten gemorst. PSV speelde aan het begin ook niet zijn beste wedstrijden, maar ze wonnen wel elke keer met 1-0, of thuis tegen Utrecht met 2-1." De middenvelder is ook kritisch op de eigen gemorste punten. "Als wij gewoon die wedstrijden hadden gewonnen, was er in principe niet zoveel aan de hand geweest. Wij hebben op dat moment punten verspeeld, waardoor we nu heel ver achter staan."

Toch denkt de 24-jarige Tukker dat Feyenoord helemaal niet zoveel onderdoet voor PSV. "Qua voetbal denk ik niet dat wij heel ver uit elkaar liggen. Het gat is tien punten, dat wordt wel heel moeilijk om nog in te halen, maar het kan altijd nog."

"Ik ben het helemaal eens met Mats", begint Hartman. "Ik denk dat we alle twee goede ploegen hebben. Zij hebben alles gewonnen. We weten hoe moeilijk dat is, dat is heel knap." De linksback vindt dat de achterstand op de koploper doet vermoeden dat het Feyenoord van dit seizoen een stuk slechter is dan vorig seizoen. "Tien punten is inderdaad heel veel, maar het is wel een soort vertekend beeld. Het lijkt dan alsof het bij ons slechter gaat dan vorig jaar, maar dat is denk ik helemaal niet zo. Ik denk dat we nu zelfs meer punten hebben dan vorig seizoen rond deze tijd. Maar we hebben nu te maken met een tegenstander die beter is dan vorig jaar", besluit Hartman.

Feyenoord verloor zaterdagmiddag op het trainingskamp in Marbella van 1. FSV Mainz 05 in een vriendschappelijke ontmoeting (1-2). Wieffer en Hartman kwamen allebei een uur in actie. PSV speelt op zondagmiddag twee oefenwedstrijden. Om 13.00 uur nemen ze het op tegen Heracles Almelo en om 16:30 uur wacht Hamburger SV.