Ten Hag verklaart Van de Beek-fiasco: 'Daardoor was hij niet de speler van Ajax'

Ten Hag verklaart Van de Beek-fiasco: 'Daardoor was hij niet de speler van Ajax'

8 januari - 10:20
33

Donny van de Beek heeft ondermaats gepresteerd in het shirt van Manchester United. Dat erkent Erik ten Hag, die de carrière van zijn voormalige Ajax-pupil ook niet wist te reanimeren op Old Trafford.

"Vanaf het eerste moment dat ik hier bij United binnenkwam, was hij vanwege een blessure niet de speler die hij bij Ajax was", aldus Ten Hag op een persconferentie in de aanloop naar het FA Cup-duel met Wigan Athletic (maandagavond).

Terugkerende kwaaltjes zorgen ervoor dat Van de Beek nooit in een ritme kwam, aldus de United-manager. "Hij was heel vaak niet beschikbaar, omdat hij heel veel tijd nodig had om van die blessure te herstellen. Dat is waarschijnlijk de voornaamste reden dat hij bij United niet aan spelen toekwam."

Van de Beek maakte in 2020 voor een slordige veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United, maar zijn Engelse avontuur liep uit op een fiasco. De komst van Ten Hag, twee jaar later, leek goed nieuws voor de middenvelder, maar ook na de hereniging wilde het nooit vlotten. Inmiddels is Van de Beek verhuurd aan Eintracht Frankfurt, inclusief optie tot koop.

Ten Hag hoopt dat de verhuurde Van de Beek in Duitsland een doorstart weet te maken. "Hij had bij United weinig kans op speeltijd. We wilden hem in de zomer al verhuren, maar dat kwam er niet van. En dan zijn kansen schaars, want we hadden al afspraken met spelers op die positie. De concurrentie was groot."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!