Malaise PSV-opponent Dortmund krijgt staartje: Reus ontkent coup tegen trainer

Malaise PSV-opponent Dortmund krijgt staartje: Reus ontkent coup tegen trainer

8 januari - 14:44 Laatste update: 9 januari - 09:55
29

Marco Reus weerlegt de beschuldigingen dat hij met een groepje mensen een poging zou hebben gedaan om Dortmund-trainer Edin Terzic af te zetten. Hij noemt de aanklachten 'complete onzin'.

"Nee. Er was geen poging tot een coup. Niet van mij, noch van andere spelers. Toen ik dit las had ik het erg moeilijk. En het heeft me ook boos gemaakt", zegt de voormalige BVB-captain in een interview met Sport1. In december berichtte de Duitse sportkrant BILD dat Reus als 'leider van een groep' probeerde om Terzic af te zetten. Bovendien zou hij samen met anderen bij CEO Hans-Joachim Watzke consequenties voor de trainer hebben geëist.
 
"Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière en ik ben niet het type dat negatieve krantenkoppen heel dichtbij laat komen", benadrukte Reus. "Maar deze beschuldigingen hebben me boos gemaakt. Voor mij is hier een grens overschreden en daarom wil ik het er niet bij laten."
 
Zijn relatie met Terzic is juist 'zeer nauw en goed'. "Daarom praten we ook vaak open met elkaar. Maar dat doe ik niet alleen privé, maar ook als we als teamraad met Edin praten. En dat is ook niets ongewoons." Zijn reactie op zijn wissel tegen FC Augsburg heeft volgens Reus de indruk gewekt dat er problemen speelde, maar dat is volgens de Duitser 'complete onzin'.
 
PSV en Dortmund treffen elkaar in de achtste finales van de Champions League. Op 20 februari is de eerste wedstrijd in het Philips Stadion, op 13 maart moeten de Eindhovenaren naar Dortmund.