'Forse aderlating voor Nigeria: Bundesliga-revelatie mist Afrika Cup'

'Forse aderlating voor Nigeria: Bundesliga-revelatie mist Afrika Cup'

8 januari - 20:30 Laatste update: 9 januari - 10:19
8

Nigeria moet vlak voor de start van de Afrika Cup een flinke klap verwerken. Volgens diverse media in Duitsland en Afrika is Victor Boniface geblesseerd afgehaakt voor het eindtoernooi.

De 23-jarige spits is teruggekeerd naar Bayer Leverkusen, waar hij herstelt van zijn blessure. Hoewel zijn club en land het nog moeten bevestigen, is Boniface naar verluidt zes weken uit de roulatie. De aanvaller kampt met een lieskwetsuur, die hij afgelopen maandag opliep in het oefenduel met Guinee.

Nigeria zal het op de Afrika Cup dus moeten stellen zonder zijn sterspeler. Boniface is met tien goals en zeven assists in zestien Bundesliga-wedstrijden dit seizoen de grote man bij koploper Bayer Leverkusen. Door zijn blessure mist hij ook een flink aantal competitiewedstrijden. Die Werkself spelen de komende periode onder meer de belangrijke wedstrijden tegen RB Leipzig en Bayern München. 

De Afrika Cup start op 13 januari. Nigeria zit in de groep met gastland Ivoorkust, Equatioriaal-Guinea en Guinee-Bissau.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen, de gloednieuwe show van VoetbalPrimeur tijdens de Afrika Cup!