PSV geeft ruimte voor huurtransfer: 'De Jong beste seizoen ooit, Pepi fantastisch'

PSV geeft ruimte voor huurtransfer: 'De Jong beste seizoen ooit, Pepi fantastisch'

10 januari - 12:01 Laatste update: 12:04
70

Jason van Duiven verruilt PSV in de tweede seizoenshelft voor Almere City. Joost Ebergen, de zaakwaarnemer van de achttienjarige spits, verklaart in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, waarom Van Duiven voor een avontuur in Flevoland heeft gekozen.

"Eigenlijk zijn het twee deals in één", begint Ebergen. "De verlenging bij PSV met één jaar, tot 2026, en een huurdeal met Almere City. Zo kan Jason de Eredivisie in." Niet alleen Almere zat achter de goalgetter van Jong PSV aan. "We hebben van PSV gesprekken mogen voeren met diverse clubs", vertelt Ebergen, die aangeeft dat ook RKC Waalwijk in de race was. "We hebben bij RKC een prima gesprek gevoerd met Henk Fraser en Mohammed Allach. Daar hadden we ook een fijn gevoel bij, maar de doorslag gaf de manier van spelen bij Almere."

Van Duiven, die 21 keer wist te scoren voor Jong PSV, is klaar voor de Eredivisie, stelt Ebergen. "Ik zag aan Jason dat hij, met alle respect naar de KKD, toe was aan een stap hogerop." Blijven in Eindhoven was geen optie. "Het feit dat Luuk de Jong zijn beste seizoen ooit speelt en dat Pepi, die het ook fantastisch doet, op de deur rammelt, geeft aan dat de kansen voor Jason bij PSV niet heel groot waren. PSV heeft ons de kans gegeven een stap te maken naar de Eredivisie."

"Voor Jason en mij duurde het al te lang, dat debuut in de Eredivisie", gaat Ebergen verder. "Maar als je ziet hoe PSV dit seizoen speelt, dan moet je realistisch zijn. Hij heeft pech dat net dit seizoen alles top gaat in de A-selectie en dat Luuk en Pepi geen steekje laten vallen. Dan is het voor ons slimmer om via een andere weg te kijken hoe hij een betere spits kan worden, om daarna de concurrentiestrijd aan te gaan."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!