Mourinho steunt penalty-veroorzaker Huijsen: 'Strafschop uit het moderne voetbal'

Mourinho steunt penalty-veroorzaker Huijsen: 'Strafschop uit het moderne voetbal'

11 januari - 07:20
13

José Mourinho vindt dat Dean Huijsen woensdagavond tijdens SS Lazio - AS Roma het slachtoffer is geworden van het 'moderne voetbal'. De talentvolle Nederlande centrumverdediger had licht contact met Taty Castellanos. Na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip, vanaf waar Mattia Zaccagni de enige treffer van het duel maakte. 

"We verloren door wat ik een strafschop uit het moderne voetbal noem", vertelt Mourinho aan Mediaset na de verloren Romeinse bekerderby. "Een die de scheidsrechter niet geeft als hij drie meter verder staat en de VAR niets doorgeeft."

Mourinho weet zeker dat er vroeger een hele andere beslissing zou zijn genomen. "Dit is hoe de scheidsrechters tegenwoordig optreden. Twintig, dertig jaar geleden zouden spelers in zo'n situatie ook nooit naar de grond zijn gegaan." The Special One vond de sanctie voor de Juventus-huurling buitenproportioneel. "Een strafschop zou moeten worden gezien als de maximumstraf. De arbiter stond erbij en gaf geen penalty. Maar als iemand voor een scherm hem roept wegens minimaal contact, is er weinig dat hij kan doen. Ik zeg niet dat dit geen penalty was, maar ik schets alleen de situatie."

Door de nederlaag ligt Roma nu uit de Coppa Italia. Komende zondag moet de tegenstander van Feyenoord in de Europa League weer aan de bak. Dan staat het uitduel met AC Milan op het programma.