Saudi-Arabië-criticaster Kroos sarcastisch na trip van 5000 km: 'Geweldig publiek'

Saudi-Arabië-criticaster Kroos sarcastisch na trip van 5000 km: 'Geweldig publiek'

11 januari - 07:40 Laatste update: 10:27
63

Real Madrid-middenvelder Toni Kroos heeft voor wat opschudding gezorgd door na afloop van het duel met Atlético Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercopa een behoorlijk cynische tweet te versturen. Het duel werd gespeeld in Saudi-Arabië, een keuze waar de uitgefloten Kroos, zo kan wel geconcludeerd worden, niet helemaal achter stond. 

De wedstrijd tussen Real en Atlético in Al-Awwal Park werd een waar voetbalgevecht. De Koninklijke trok na 120 minuten met 5-3 aan het langste eind. In het stadion, dat plaats biedt aan 25.000 toeschouwers, bevonden zich vrijwel alleen maar Saudische voetbalfans. De reis uit Madrid bedraagt immers een slordige 5000 kilometer. Een brug te ver, voor veel Real- én Atlético-fans. 'Dat was leuk vandaag! Geweldig publiek', luidt de tweet van Kroos, die daar ook nog een cynische emoji met hartenoogjes aan toevoegt. 

Wedden

Meer odds

De Duitse middenvelder, wiens sarcasme ook voort lijkt te komen uit het feit dat hij werd uitgefloten, liet zich in het verleden al vaker kritisch uit over het Saudische voetbal. Zo noemde hij de transfer van het Spaanse talent Gabri Veiga, die Celta de Vigo afgelopen zomer inruilde voor Al Ahli, 'gênant'. Als spelers de stap maken naar het kapitaalkrachtige land, dan wordt dat volgens Kroos altijd ingegeven door financiële motieven. "Ze zeggen dat het met ambitie te maken heeft, terwijl het alleen maar om geld draait. Dan wordt het lastig voor het voetbal, waar we allemaal zo van houden", zei hij enkele maanden terug nog tegen Sports Illustrated.