Italiaans voetbalicoon maakt keuze met oog op EK en wordt teamgenoot van Tadic

Italiaans voetbalicoon maakt keuze met oog op EK en wordt teamgenoot van Tadic

11 januari - 23:55
12

Leonardo Bonucci heeft Union Berlin ingeruild voor een avontuur bij Fenerbahçe. De Turkse club heeft de 36-jarige verdediger tot eind dit seizoen vastgelegd. De keuze van Bonucci had volgens de Italiaan zeker te maken met het feit dat hij in beeld wil blijven voor het EK deze zomer.

Bonucci speelde in de eerste seizoenshelft in tien wedstrijden mee voor Union Berlin. Toch was de Italiaan op zoek naar regelmatige speeltijd en dat lijkt hij gevonden te hebben in Fenerbahçe. In Turkije gaat hij samen spelen met oud-Eredivisionisten Dusan Tadic en Sebastian Szymanski en met oud-topspelers als Edin Dzeko. Bonucci speelde voor zijn overstap naar Berlijn meer dan vijfhonderd wedstrijden voor zijn grote liefde Juventus.

Wedden

Meer odds

De Italiaanse verdediger wil komende zomer nog een keer vlammen op het EK en in Duitsland de Europese titel verdedigen met Italië. Mede daarom koos Bonucci ook voor het avontuur bij Fenerbahçe. In de Turkse competitie staat de nieuwe club van de routinier bovenaan, met twee punten voorsprong op naaste belager Galatasaray. De voorsprong op de nummer drie Trabzonspor is al veertien punten.