Keuken Kampioen Divisie-fans woedend na statement: 'Pure misleiding'

Keuken Kampioen Divisie-fans woedend na statement: 'Pure misleiding'

12 januari - 08:22 Laatste update: 09:52
71

De Keuken Kampioen Divisie heeft slecht nieuws voor de fans die hoopten dat na de winterstop alle duels van hun club live uitgezonden zouden worden. De competitie maakt in een statement bekend dat voorlopig niets zal veranderen aan het uitzendschema van ESPN. 

De Keuken Kampioen Divisie ontwaakt vrijdag uit zijn winterslaap. Supporters die dachten dat vanaf nu alle wedstrijden live te zien zouden zijn, komen van een koude kermis thuis. ESPN houdt voorlopig vast aan de huidige formule.

'Dat houdt in dat er op de vrijdagavond op het open kanaal het bekende ESPN-schakelprogramma te volgen is. Daarnaast is er sowieso één wedstrijd live te volgen via een ander ESPN-kanaal en regelmatig een tweede wedstrijd. Hiernaast is er op de maandagavond ook één livewedstrijd te volgen op het open ESPN-kanaal. In sommige gevallen is er ook een live-uitzending van de wedstrijden die mogelijkerwijs op de zaterdagmiddag of zondagmiddag worden gespeeld', schrijft de KKD in een verklaring. 

De Eerste Divisie en ESPN kwamen onlangs een nieuwe mediadeal overeen. Daarbij werd aangekondigd dat vanaf 2024 alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie live uitgezonden gaan worden. Voorlopig blijft het uitzendschema echter ongewijzigd. 'Dit in tegenstelling tot eerdere berichten die de afgelopen maanden in diverse media – niet zijnde vanuit Keuken Kampioen Divisie en ESPN – de ronde hebben gedaan', zo luidt het statement.

Fans reageren teleurgesteld onder de mededeling.