Winterse transfers lonken bij Sparta: 'Deur zit niet dicht voor onze spelers'

Winterse transfers lonken bij Sparta: 'Deur zit niet dicht voor onze spelers'

14 januari - 09:40
38

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, sluit niet dat de Rotterdammers deze winter nog afstand doen van een of meerdere spelers. Doelman Nick Olij en middenvelders Joshua Kitolano en Arno Verschueren zouden interessante transfertargets zijn voor andere clubs. 

Het is niet dat Sparta dringend geld nodig heeft, maar de huidige nummer zes van de Eredivisie moet wel elk jaar blijven verkopen om financieel gezond te blijven. Nijkamp laat tegenover Voetbal International weten dat dat ook gewoon deze winter kan. "Dat hebben we vorig jaar ook met Sven Mijnans (AZ, red.) gedaan", blikt hij terug.

Een winterse verkoop heeft volgens de td een groot voordeel. "Met een verkoop in de winter creëer je weer wat meer comfort voor de zomerse window", vervolgt hij. "Natuurlijk hebben wij de ambitie om te presteren, maar je moet ook naar de financiële kant van het verhaal kijken. Ik sluit niets uit. De deur zit niet dicht voor onze spelers."

Jeroen Rijsdijk, de trainer van Sparta, begrijpt dat het nu eenmaal zo werkt op Het Kasteel. "Sportief gezien hou je dit team natuurlijk het liefst bij elkaar, maar Sparta is een club die vaak als springplank wordt gebruikt door jonge spelers die een volgende stap willen maken." De 46-jarige oefenmeester vindt niet dat Sparta moet breken met dat businessmodel. "Ik vind ook dat we dat moeten blijven, dus dan moet je soms ook een speler die voor de club veel waard is geworden verkopen. Uiteindelijk is dat dan ook weer positief, want dan kan je weer doorbouwen. Voor de korte termijn is een winterse transfer voor ons als staf natuurlijk lastig, maar vanuit de club gezien begrijp ik heel goed dat er niets wordt uitgesloten."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!