Kraay hoort vraagprijs NEC: 'Hij heeft zelf aangegeven een stap te willen maken'

Kraay hoort vraagprijs NEC: 'Hij heeft zelf aangegeven een stap te willen maken'

14 januari - 19:45
22

NEC wil Magnus Mattsson absoluut niet kwijt, benadrukt Rogier Meijer. De trainer krijgt na het gelijkspel bij Feyenoord (2-2) van Hans Kraay jr. te horen dat vijf miljoen euro niet genoeg is om de Deense uitblinker los te weken uit Nijmegen.

Kraay sprak naar eigen zeggen met 'de bazen van Meijer' en vertelt dat vijf miljoen euro niet genoeg is voor NEC. De trainer van NEC begrijpt dat wel. "Ik vind dat er sowieso niemand meer weg mag. Vandaag hadden we zestien spelers, door twee blessures en een schorsing. Dus we hebben gewoon niet zoveel spelers. Wat mij betreft mag er niemand meer weg en moeten er nog twee spelers bij", aldus Meijer bij ESPN.

Duidelijk is dat Mattsson toe is aan een stap hogerop. De Deense uitblinker maakte in De Kuip zijn tiende Eredivisie-goal van het seizoen en beschikt over een aflopend contract. Wel heeft NEC een optie om met een jaar te verlengen. Meijer: "Dat zal hoogstwaarschijnlijk ook wel gebeuren. In de zomer gaan we het zien. Hij heeft zelf aangegeven dat hij graag een stap wil maken, maar daar zijn meer partijen voor nodig."