'Ghana-fan kan nederlaag moeilijk verteren en valt bondscoach aan in hotel'

'Ghana-fan kan nederlaag moeilijk verteren en valt bondscoach aan in hotel'

15 januari - 09:25 Laatste update: 09:32
26

Ghana-bondscoach Chris Hughton is zondag aangevallen door een boze supporter. Dat melden diverse Ghanese media. De fan in kwestie zou daarna zijn opgepakt door Ivoriaanse politie. 

Ghana beleefde zondag een valse start in de Afrika Cup. Jordan Ayew en co. verloren verrassend met 1-2 van Kaapverdië, waar de geboren Rotterdammers Jamiro Monteiro en Garry Rodrigues de doelpunten verzorgden. Die nederlaag is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

Volgens journalist Saddick Addams is de Engelse bondscoach Hughton bij terugkomst in het hotel in Abidjan, de hoofdstad van gastland Ivoorkust, aangevallen door een fan. Een aantal aanwezige Ghanese diplomaten moest ingrijpen om de 65-jarige Hughton in veiligheid te brengen.

De man, wiens identiteit niet bekend is, is daarna opgepakt door de Ivoriaanse politie. Het is niet duidelijk hoe Hughton, die na zijn eerdere functie als technisch directeur in februari van 2023 werd benoemd tot eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg, eraan toe is. De voormalig manager van onder meer Newcastle United en Brighton moet komende donderdag weer aan de bak. Dan speelt Ghana het nu al cruciale duel met eindzege-kanshebber Egypte.

Wil je volledig op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Afrika Cup, check dan de gloednieuwe podcast VP's Atlas Leeuwen!