Huurdeal afgerond: Roda JC versterkt zich met FC Utrecht-doelman

Huurdeal afgerond: Roda JC versterkt zich met FC Utrecht-doelman

15 januari - 12:20 Laatste update: 12:32
25

Calvin Raatsie wordt de nieuwe doelman van Roda JC. De Limburgse club bevestigt de huurdeal met FC Utrecht via de eigen clubkanalen.

Raatsie doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte begin 2021 zijn debuut in het betaald voetbal namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Hij keepte in totaal 35 wedstrijden en hield vijf keer de nul. Sinds september 2023 is Raatsie eerste keeper bij Jong Oranje. Hier wist hij in zes duels zijn doel ook vijf keer schoon te houden. In 2022 verkaste de doelman van Ajax naar FC Utrecht waar hij voor het bloeftenteam uitkwam. Roda huurt de 21-jarige keeper voor een halfjaar van de Domstedelingen.

Koen Bucker staat normaal gesproken onder de lat in Kerkrade. Maar hij zal waarschijnlijk pas in maart weer inzetbaar zijn nadat hij geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen FC Emmen in december (0-1 winst). Het keepersbestand was daardoor erg gedevalueerd bij Roda. Dat probleem is met de komst van Raatsie dus opgelost. De doelverdediger kan vrijdag 19 januari tegen FC Den Bosch zijn debuut voor Roda maken.