Ajax-vertrekker geeft Steijn trap na: 'Je kon zien dat er iets mis was met hem'

Ajax-vertrekker geeft Steijn trap na: 'Je kon zien dat er iets mis was met hem'

15 januari - 18:16
162

Mohamed Daramy is bij Ajax niet onder de indruk geraakt van de trainers met wie hij werkte. Zo had de Deense aanvaller meteen geen goed gevoel over Maurice Steijn, die het niet lang volhield in Amsterdam.

In gesprek met het Deense Tipsbladet maakt Daramy van zijn hart geen moordkuil. De buitenspeler vertrok afgelopen zomer voor zo'n twaalf miljoen euro naar Stade Reims, na een teleurstellende periode bij Ajax. Op de coaches met wie hij werkte in Amsterdam - Erik ten Hag en heel kort Alfred Schreuder en Maurice Steijn - heeft Daramy wel wat aan te merken. "Ze hadden de dingen kunnen vertellen zoals ze waren. Het was heel erg van: je doet het goed en je moet gewoon doorgaan, maar toch speelde ik niet. Ze hadden directer kunnen zijn, door te zeggen zeggen: hij is beter dan jij, dus daarom speel je niet."

"Het was nep, denk ik", gaat een duidelijke Daramy verder. "Het is wat het is en het kan gebeuren. Zo is de voetbalwereld. Het is iets wat ik mee kan nemen en van kan leren. Je kunt niet alleen van goede dingen leren. Verder was er ook niet veel mis met de ploeg van Ajax. Ik voelde me namelijk heel goed bij hen: het zijn supertoffe spelers waar je van kunt leren. Voor mij waren het meer de club en de coaches, waarmee ik niet overweg kon. Er was veel onrust achter de schermen. Daar waren de zaken niet waren zoals ze moesten zijn."

Vervolgens vertelt Daramy over Steijn, die hij in de voorbereiding op het huidige seizoen meemaakte. "Ik sprak niet echt met hem toen ik weer terug bij Ajax kwam", doelt Daramy op zijn terugkeer na zijn verhuurperiode bij FC Kopenhagen. "Je kon zien dat er iets mis was met de coach die kwam (Steijn, red.). Er was niet echt een plan, denk ik. Ik had het gevoel dat hij veel dingen probeerde te veranderen, terwijl niet veel mensen hem in het begin leuk vonden. Dat veroorzaakte wat problemen. Ik had dus geen goed gevoel bij die trainer. Later werd hij ook ontslagen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!