'We kunnen bij Marokko veel van lijpe Tissoudali verwachten op de Afrika Cup'

'We kunnen bij Marokko veel van lijpe Tissoudali verwachten op de Afrika Cup'

16 januari - 14:10 Laatste update: 19:51
22

Othmane Boussaid verwacht veel van Tarik Tissoudali op de Afrika Cup, vertelt de vleugelspeler van FC Utrecht in de podcast VP's Atlas Leeuwen. Dat Marokko met Youssef En-Nesyri al een topspits in huis heeft, hoeft volgens de buitenspeler van FC Utrecht geen probleem te zijn. 

Boussaid kan enorm genieten van het spel van Tissoudali bij Marokko. "Kijk, bij Gent speelt hij natuurlijk heel goed, maar bij Marokko heeft hij iets extra's. Elke wedstrijd die ik van Marokko heb gezien waarin hij speelde, was hij echt heel goed en heel bepalend voor het team. Dus ik denk dat we veel kunnen verwachten van hem."

''Zijn prestaties in België zijn echt zeer behoorlijk'', zo vertelt VP-hoofdredacteur en Atlas Leeuwen-host Dennie van Laar. ''Hij staat bij zijn club KAA Gent op negen doelpunten in 19 wedstrijden dit seizoen en is ook dit jaar weer één van de grote uitblinkers in de Jupiler Pro League. Hij heeft elke keer net pech gehad met zijn blessures, want hij was al een paar keer dicht bij een mooie transfer. Valencia is zelfs nog een tijdje voor hem in de markt geweest. Mooi dat hij in ieder geval weer fit is en zich weer mag laten zien op een toernooi bij de nationale ploeg.''

"Hij is ook echt gemaakt voor Afrika", haakt Rida Edderaoui, co-host van de show, in. "Zijn lichaamsbouw, alles om hem heen zegt gewoon: jij bent een Afrikaanse spits. Echt een lijpe speler." Kan Tissoudali samen in één elftal met spits Youssef En-Nesyri van Sevilla? Als het aan Boussaid ligt wel. "Als ik trainer zou zijn, zou ik Tissoudali achter En-Nesyri laten spelen. Hij kan ook op tien spelen, vind ik."

Edderaoui is nog niet helemaal overtuigd. "Tegen een mindere tegenstander zou dat wel kunnen, denk ik. Maar ik zou eerder gaan voor een creatievere 'tien', zoals een Ismael Saibari of of Amine Harit." Toch plaatst Edderaoui een kanttekening. "En-Nesyri is de laatste tijd niet echt in vorm bij Marokko. Hij heeft al lang niet meer gescoord. Het zou mij niet verbazen als hij (bondscoach Walid Regragui, red.) na twee wedstrijden denkt: Tissou, ga jij maar lekker spelen. En-Nesyri op de bank."

Voor Marokko begint de strijd om de Afrika Cup woensdag om 18.00 uur. Tanzania is de eerste tegenstander uit groep F, die verder bestaat uit Congo en Zambia. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!