FC Groningen dankt Postema en plaatst zich voor kwartfinale bekertoernooi

16 januari - 21:56 Laatste update: 23:52
49

FC Groningen heeft zich op dinsdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Romano Postema wist de ploeg van Dick Lukkien met twee goals naar een zege te schieten tegen de Rotterdamse Eredivisionist.

Na slechts enkele minuten spelen was de wedstrijd voor Sven Nieuwpoort al voorbij. De verdediger van Excelsior kwam in botsing met doelman Norbert Alblas en kon de wedstrijd niet vervolgen. Feyenoord-huurling Mimeirhel Benita verving hem. Na een kleine twintig minuten spelen leek Excelsior de score te openen, maar er ging een streep door de treffer, doordat Couhaib Driouech buitenspel stond.

Slechts een minuut later waren het weer de Rotterdammers die gevaar wisten te stichten, maar Hidde Jurjus lag in de weg. Veel gevaar was er echter niet in de eerste helft, al was het wederom Driouech die vlak voor rust Jurjus nogmaals op de proef stelde. Gescoord wordt er niet, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 0-0 stand.

Na rust leek Excelsior verder te gaan met waar het gebleven was, maar ook nu wist de doelman van de Groningers redding te brengen, toen Jurjus een harde uithaal van Nikolas Agrafiotis pareerde. Zelf wist de Trots van het Noorden weinig kansen te creëren, maar na zeventig minuten spelen kwam Groningen plots tot scoren. Romano Postema had aan één kans genoeg en passeerde Alblas kalm. Er leek een overtreding gemaakt te worden in de aanval, maar de VAR greep niet in.

Niet veel later wist Postema er zelfs 0-2 van te maken op Woudestein en leek hij de wedstrijd daarmee in het slot te gooien. Zeker toen Lazaros Lamprou in de slotfase nog een dot van een kans miste. De Kralingers konden geen vuist meer maken, waardoor het FC Groningen is dat doorgaat naar de volgende ronde in het bekertoernooi.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!