'De Ligt wil al vertrekken bij Bayern: zomerse transfer is waarschijnlijk'

'De Ligt wil al vertrekken bij Bayern: zomerse transfer is waarschijnlijk'

20 januari - 09:55
219

Matthijs de Ligt staat komende zomer alweer open voor een vertrek bij Bayern München. De 24-jarige verdediger baalt dat hij geen vaste waarde is bij de Bundesliga-kampioen. Met dat nieuws pakken Duitse media zaterdag uit, waaronder Sky Sport.

De Ligt kwam twee jaar geleden voor liefst 67 miljoen euro over van Juventus. Onder trainer Thomas Tuchel is hij echter niet altijd verzekerd van een basisplaats, mede door de concurrentie van Kim Min-jae en Dayot Upamecano. Bovendien zoekt Der Rekordmeister naar nog een defensieve versterking. De ex-Ajacied zou het niet zien zitten om derde of vierde keus te zijn en een transfer in de zomer behoort daardoor tot de mogelijkheden.

Volgens Sky is Bayern al op de hoogte van de wens van De Ligt. 'De Nederlander zal de club waarschijnlijk in de zomer verlaten als hij een passend aanbod krijgt, ondanks een contract dat loopt tot 2027. Er is blijkbaar al interesse in één van de topverdieners van München', weet de Duitse omroep, die doelt op het Manchester United van Erik ten Hag. Die laatste werkte bij Ajax al succesvol met De Ligt samen.

Dit seizoen speelde De Ligt tot dusver twaalf officiële duels, waarvan zeven als basisspeler. Een knieblessure speelde hem enige tijd parten.