Buitenspel: door AZ ontslagen Jansen gespot in Johan Cruijff ArenA

Buitenspel: door AZ ontslagen Jansen gespot in Johan Cruijff ArenA

24 januari - 14:15 Laatste update: 14:34
120

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Pascal Jansen gesignaleerd in Johan Cruijff Arena

De onlangs door AZ ontslagen Pascal Jansen zat afgelopen weekend op de tribune van de Johan Cruijff ArenA. Daar was de 50-jarige trainer aandachtig toeschouwer van het duel tussen Ajax en RKC (4-1). Op X wordt de aanwezigheid van Jansen bevestigd met een foto. 

Theo Brinkman, AZ-watcher van het Noordhollands Dagblad, kan er in de podcast van het nieuwsmedium wel om lachen. "Hij is in zijn eerste vrije weekend naar de ArenA gegaan, dat is toch wel grappig. Hij woont in Almere, dus dat is lekker dichtbij. Hij moet de contacten nu natuurlijk weer een beetje gaan warmhouden. Ik denk dat hij er in het wereldje wel goed opstaat. Hij is met zijn kennis een aanwinst voor iedere voetbalorganisatie."

Het ontslag van Jansen werd met gemengde gevoelens ontvangen. Zo uitte Johan Derksen stevige kritiek op de leiding van AZ. Maarten Martens maakt op interim-basis de rest van het seizoen af. De eerste wedstrijd onder leiding van de Belg werd gelijkgespeeld. In eigen huis kwamen de Alkmaarders niet langs PEC Zwolle: 2-2.