Mislintat heeft spijt van keuze voor Steijn bij Ajax: 'Die schuld neem ik op me'

Mislintat heeft spijt van keuze voor Steijn bij Ajax: 'Die schuld neem ik op me'

25 januari - 21:40
112

Sven Mislintat vindt dat hij een verkeerde keuze heeft gemaakt door Maurice Steijn aan te stellen als trainer van Ajax. De Duitse directeur voetbalzaken kwam al snel lijnrecht tegenover de Haagse oefenmeester te staan.

Mislintat moest in september al na enkele maanden vertrekken bij Ajax. Voor Steijn viel het doek in oktober, toen de Amsterdammers naar de laatste plaats in de Eredivisie waren gezakt. "Ik ben medeverantwoordelijk geweest voor het aantrekken van de trainer. Die schuld neem ik op me", zegt Mislintat donderdagavond in een interview bij Sky Sport.

"Ik heb daar lering uit getrokken", gaat Mislintat verder. "Dat is ook belangrijk met het oog op een toekomstige job. Ajax is voor mij nu verleden tijd, al blijft het een rare gewaarwording om na vier, vijf maanden alweer te moeten vertrekken."

Mislintat is blij dat Ajax voorzichtig opkrabbelt en vindt nog altijd dat zijn aankopen de potentie hebben om te slagen in de Johan Cruijff Arena. "Het is goed voor de club en de spelers dat de zaken beter gaan onder een nieuwe trainer. Dat plaatst mij ook in een beter daglicht."