Meesterscout De Visser lyrisch over Afrika Cup: 'Bij Ajax kan hij zo mee'

Meesterscout De Visser lyrisch over Afrika Cup: 'Bij Ajax kan hij zo mee'

26 januari - 07:48
114

Piet de Visser geeft hoog op van de Afrika Cup. De 89-jarige meesterscout zit met pen en papier voor de televisie om nieuwe talenten te ontdekken, zo vertelt hij aan Voetbal International.

In het verleden was De Visser steevast aanwezig bij de Afrika Cup. Sinds de uitbraak van het coronavirus in 2019 is het hem om diverse redenen niet meer gelukt. "Ze zeggen allemaal dat het niks is. Geen niveau. Maar als je die wedstrijd goed volgt, zie je verdomme zoveel", zegt hij. "Ploegen die zo puur spelen. Het spel is veel meer opportunistisch dan we het hier gewend zijn. Niet terugspelen, niet dat breedtespel. Lekker vooruit, lekker fel! Och, ik geniet zó van het toernooi."

De Visser heeft een lijst met veelbelovende voetballers die actief zijn op deze Afrika Cup opgesteld. Hij is onder meer onder de indruk van linkercentrale verdediger Sikou Niakaté, die uitkomt voor Mali. "Niakaté is 1 meter 86, een linkspoot van SC Braga. Hij is een verdediger met een fantastische lange trap. Knalt die bal zo naar de rechtsbuiten, op maat, een genot om te zien. Bij Ajax kan hij zo mee."

Uit het Marokkaanse nationale elftal staat de 23-jarige Amine Adli, aanvaller van Bayer Leverkusen, op zijn lijst. "Moet het bij Marokko ook nog altijd doen met invalbeurten, omdat hij de jongste is. Dat is typisch Afrikaans, helaas. Oudere spelers gaan voor in de hiërarchie. Maar Adli is zo'n goede voetballer. Fijne techniek, knappe passeeractie, prima voorzet. Zo'n jongen hoort in mijn elftal."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!