Unicum in België: Anderlecht - Genk moet tóch wel opnieuw gespeeld na VAR-blunder

Unicum in België: Anderlecht - Genk moet tóch wel opnieuw gespeeld na VAR-blunder

26 januari - 19:12
145

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft vrijdag een opvallende beslissing genomen omtrent een controversiële wedstrijd in de Jupiler Pro League. Het duel tussen RSC Anderlecht en KRC Genk moet vanwege een fout van de VAR volledig opnieuw worden gespeeld.

In december ontstond veel ophef over de arbitrage in het duel tussen Anderlecht en Genk. Bryan Heynen miste een strafschop, maar Yira Sor kon in de rebound scoren. De treffer werd echter afgekeurd omdat Sor te snel het strafschopgebied inrende. Scheidsrechter Nathan Verboomen wilde de strafschop opnieuw laten nemen, maar de VAR stak daar een stokje voor. Anderlecht-speler Yari Verschaeren liep óók te vroeg in, maar dat zag de arbitrage over het hoofd, met als gevolg een vrije trap voor Anderlecht. 

Genk tekende bezwaar aan tegen de einduitslag en eiste dat het duel opnieuw werd afgewerkt. De Belgische Professional Refereeing Department oordeelde eerder dat het duel niet zou worden overgespeeld, maar de Disciplinaire Raad gaat daar tegenin. Anderlecht, dat het duel met 2-1 won, is wel nog in staat om in beroep te gaan tegen het besluit.