Frenkie springt op de bres voor Xavi bij Barça: 'Het is onze fout'

Frenkie springt op de bres voor Xavi bij Barça: 'Het is onze fout'

27 januari - 21:44 Laatste update: 21:52
43

Frenkie de Jong verloor zaterdagavond met zijn FC Barcelona in een spektakelstuk met 3-5 van Villarreal CF. De druk op Barça-coach Xavi neemt hierdoor alsmaar toe. Toch heeft De Jong naar eigen zeggen nog altijd het volste vertrouwen in zijn manager.

"Het is onze fout. De fout van de spelers. Als het niet gaat zoals het moet gaan, zijn de spelers verantwoordelijk", baalde De Jong na afloop. "We hebben nog steeds het volste vertrouwen in Xavi en de technische staf, ze doen het goed." De 54-voudig Oranje-international is zich ervan bewust dat Barcelona in zwaar weer verkeert. "Dit kan en mag gewoon niet gebeuren. Het was geen goede wedstrijd, maar als je 0-2 achterstaat en dan 3-2 voorkomt, dan mag je het niet weggeven."

Wedden

Meer odds

Barcelona krijgt behoorlijk wat tikken te verwerken de laatste weken. Er werd verloren in de finale van de Supercopa tegen aartsvijand Real Madrid. Bovendien werden de Catalanen woensdag uitgeschakeld in de Copa del Rey door Athletic Bilbao. "We moeten veel verbeteren", ging de middenvelder verder. "Ik vind dat dit niet mag gebeuren. Als je veel ervaring hebt, kan dit niet gebeuren." Barcelona krijgt vooral in de omschakeling veel doelpunten tegen. "Het kan niet zo zijn dat we zoveel ruimte weggeven bij tegenaanvallen. We moeten het veel beter doen. Het overkomt ons te vaak dit jaar", baalde De Jong.

Xavi reageerde op de uitspraken van De Jong en is het niet helemaal eens met de Nederlander. "Ik begrijp wat hij (De Jong, red.) zegt, we zijn allemaal verantwoordelijk, maar ik ben het meest verantwoordelijk." De Spaanse manager vindt dat zijn ploeg benadeeld is door de arbitrage. "We hebben fouten gemaakt, maar het penaltymoment is cruciaal. Zelfs de vierde official zei tegen mij dat het een duidelijke strafschop was", aldus Xavi.